Driestar College

Driestar College

Kunstklas havo 4 & 5

11 jan 2017 Met ingang van het nieuwe cursusjaar starten wij in havo 4 met de kunstklas

Kunstklas Havo 4 & 5
D.V september 2017 start in Havo 4 een nieuwe stream op het Driestar College, namelijk de kunstklas. Eén van de redenen voor het starten van de kunstklas is de groeiende vraag in de maatschappij naar ‘creatieve denkers’.
Leerlingen in de Kunstklas worden uitgedaagd om praktisch bezig te zijn, creatieve oplossingen te bedenken en in gestelde opdrachten in ieder geval de twee kunstvakken met elkaar te combineren. Naast deze twee kunstvakken zullen de moderne vreemde talen ook een rol krijgen in het programma.

Creatieve doeners en denkers
De kunstklas is bedoeld voor creatieve doeners en denkers die graag praktisch bezig zijn en enthousiast zijn voor de kunstvakken. De kunstklas is er zeker niet alleen voor excellente leerlingen. Het belangrijkste is dat de leerling plezier heeft in de beide kunstvakken.
Bovendien verbetert deelname voor deze leerlingen de aansluiting van HAVO en HBO-opleidingen die een hoge mate van creativiteit vragen.

Praktische invulling
In de Kunstklas hebben alle leerlingen bijna hetzelfde vakkenpakket: er kan alleen een keuze gemaakt worden tussen Fatl en Dutl. Ze hebben naast de vakken in het gemeenschappelijk deel de volgende vakken in het profieldeel: Ges, Ak, Fatl of Dutl en KuBv en KuMu. Het vak CKV en het PWS worden ondergebracht in de verdiepingsmiddag, hierdoor vormt de Kunstklas geen extra studiebelasting.
Vier dagen in de week volgen de leerlingen de niet-kunstvakken in stamgroep of cluster. Op één dag zullen de leerlingen vier lesuren kunst (Muziek en Beeldende Vorming) volgen, gevolgd door een middag waarop gewerkt wordt aan een Stop Motion Animatie. Het script voor deze animatie wordt geschreven in een moderne vreemde taal (En/Dui/Fa). Vervolgens creëren leerlingen hun eigen beeld en muziek bij dit script. Na een jaar aan dit project gewerkt te hebben, zullen de leerlingen hun animatie vertonen aan een groter publiek.
Naast dit project zal de middag ook gevuld worden met excursies en gastlessen. In Havo 5 komt daar het proefstuderen bij. Hiermee proberen we de aansluiting met het HBO op concrete wijze gestalte te geven.

Voor deelname aan de Kunstklas zal een bijdrage gevraagd worden van €75,- per leerling per cursusjaar.

Nieuwsgierig geworden?
Kom naar de informatieavond op D.V. donderdag 9 februari 2017 om 19.45 uur in aula Zeta, Bleulandweg te Gouda. Of neem contact op met mw. J.L. van der Schaft-Kastelein, shk@driestarcollege.nl of dhr. C.N. van Dis, dis@driestarcollege.nl.

 

  • Deel dit artikel:

terug naar overzicht