Driestar College

Driestar College

U bent hier: Home / Algemeen / Nieuws / Havo-top Leiden

Havo-top Leiden

04 jun 2019 Onderzoek naar havo-top op Driestar College Leiden

Tot op dit moment is er op de Leidse vestiging van het Driestar College niet de mogelijkheid om de havo-opleiding volledig af te maken. De leerlingen maken na het derde leerjaar een overstap naar Gouda of naar een andere school. In de achterliggende jaren is meerdere malen door ouders de vraag gesteld: ‘kunnen jullie ook het vierde en vijfde leerjaar havo aanbieden?’

 

Deze vraag is voor ons aanleiding geweest om ons te oriënteren op de haalbaarheid van een zogenaamde havo-top in Leiden. We zijn dankbaar dat de schoolbesturen van de Leidse scholen inmiddels hebben ingestemd met een aanvraag voor een havo-top bij het ministerie. Deze aanvraag wordt voor 1 november 2019 ingediend en vervolgens naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar toegekend.

 

Daarnaast moet ook gekeken worden of een havo-top in Leiden financieel haalbaar is. Volgens een eerste inschatting lijkt dat inderdaad het geval te zijn. Er moet echter nog wel een aantal onderzoeken plaatsvinden alvorens definitief een besluit kan worden genomen. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van het zogenaamde tweefasen-vwo. Vwo-leerlingen worden dan in klas 4 en 5 ingeschreven op de havo. Ze halen in twee jaar hun havo-diploma in Leiden en worden tegelijk voorbereid op het vervolgens behalen van een vwo-diploma in één jaar in Gouda. 

 

Het is ons streven rond de zomervakantie een definitief besluit te nemen, onder voorbehoud van toestemming vanuit het ministerie. We willen dan besluiten:

1.         of we inderdaad zullen starten met de havo-top;

2.         wanneer we dat willen doen;

3.         of we wel of niet de vwo-leerlingen daarin mee kunnen nemen.

 

Nadat we deze besluiten genomen hebben, zullen we de betrokkenen daarover nader informeren.

 

 

  • Deel dit artikel:

terug naar overzicht