Driestar College

Driestar College

Welkom ​op locatie Lekkerkerk!

Locatie Lekkerkerk is een kleinschalige vestiging met momenteel 540 leerlingen, gehuisvest in een mooi gebouw. Dit zorgt voor een gezellige school waar oog is voor iedereen. Wij willen elke leerling bieden wat hij/zij nodig heeft.


Dit houdt ons bezig

Nieuw Driestaraccount op Instagram

Een nieuw account voor Driestar College. Voor de vestigingen Gouda, Leiden en Lekkerkerk. http://instagram.com/driestar.college
Hier informeren we jou en u weer als eerste over alles wat met de school te maken heeft. Zoals woensdag bijvoorbeeld over de examenuitslag.


#driestarcollegegouda #driestarcollegeleiden #driestarcollegelekkerkerk #driestarcollege #Gouda #Leiden #Lekkerkerk
#middelbareschool
#pro #praktijkonderwijs #vmbo #vmbobk #vmbobasis #vmbokader #vmbogt #havo #vwo #gymnasium #atheneum
#tto #tweetaligonderwijs #cambridgeenglish #delf
#bsm #bewegensportmaatschappij #lo2 #betaklas #kunstklas
#ibc #internationalbusinessclass #juniorcompany #junioronderneming  #debatteren #debatclub #debating
#newaccount #schoollife #school
#geenexamenstress #examenuitslag #eerstetijdvak #examens #examen #stress

 

Terugblik open dag

Zaterdag 26 januari hadden wij onze jaarijkse open dag in Lekkerkerk.

Er was veel belangstelling! Er was van alles te beleven en veel ouders en (hopelijk) toekomstige leerlingen hebben ene kijkje genomen op onze school.

Bekijk hier het fotoalbum van de open dag

Driestar College op Instagram

Volg je ons al op Instagram? http://instagram.com/driestar_college … We geven een inkijkje in het dagelijkse schoolleven op onze drie locaties: Gouda, Leiden en Lekkerkerk. 

Talent Plus middagen

Ontwikkeling, motivatie, uitdaging, zomaar wat termen die vaak vallen als we nadenken over onderwijs en de invulling daarvan. Als school willen we graag dat iedere leerling tot zijn of haar recht komt en de mogelijkheid krijgt om zijn of haar talenten te ontdekken en ontwikkelen. Daarom zijn we dit jaar gestart met een nieuw concept, we organiseren een vijftal zogenoemde Talent Plus middagen. De leerlingen konden inschrijven voor verschillende cursussen: koken, naaien, ICT, EHBO in combinatie met reanimeren en techniek. De eerste Talent Plus middag zit er inmiddels op en het was een groot succes! Met veel plezier en motivatie is er gewerkt en dat op hun 'vrije middag'...

Opbrengst lessenmarathon Gouda, Leiden en Lekkerkerk voor ZOA

Opbrengst lessenmarathon Gouda, Leiden, Lekkerkerk voor ZOA De lessenmarathon bracht het ongelooflijke resultaat van € 110.519,19 op. ZOA doet er alles aan om het eindbedrag goed te besteden in Nwoya en Amudat in Uganda. Alle leerlingen, collega's, sponsoren bedankt voor jullie inzet! Maar bovenal dank aan Hem Die ons samen de mogelijkheden en middelen gaf.

Themadag GT-4

Afgelopen dinsdag hadden de leerlingen van GT-4 een bezinningsdag met als thema 'Werk en identiteit' 
Ds. van Binsbergen dacht met ons na in hoeverre het nodig is dat we als christelijke werknemers/stagiaires herkenbaar zijn. Hij deed dit aan de hand van de stelling: 'Christen ben je alleen voor jezelf?!' Verder konden de leerlingen workshops volgen en kregen zij een geheel verzorgde verzorgde lunch die door de GT-3 leerlingen was klaargemaakt. We zien terug op een mooie, fijne dag! Voor een impressie....

Joodse begraafplaats

Zeven leerlingen van onze vestiging zullen zich dit jaar gaan inzetten voor het onderhoud van de Joodse begraafplaats in Lekkerkerk. Vertegenwoordigers van de gemeente Krimpenerwaard, het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) en de school ondertekenden dinsdagmiddag daarvoor een contract.
De leerlingen doen dit in het kader van het vak CKV, ze hebben een interne sollicitatie procedure gevolgd en hebben er zin in om hun handen uit de mouwen te steken!

Sport oriëntatie

Sportoriëntatie... De afgelopen weken hebben alle klassen sportdag gehad en kennis gemaakt met diverse sporten. Er was van alles te doen, van een boks-clinic tot golfen en van rugby tot mountainbiken. Het was ontzettend leuk en er werd fanatiek meegedaan!

Geniet mee van onze sportdagen...

Differentiëren

In onze school proberen we op verschillende manieren vorm te geven aan differentiatie, zoals bijv. het werken met verschillende niveau's en manieren van samenwerken en instructie. Regelmatig werkt een deel van de klas onder begeleiding van de docent in het lokaal terwijl een ander deel zelfstandig aan het werk is in het OLC. Op deze manier proberen we aan te sluiten bij de behoeften en mogelijkheden van de leerlingen.

Kinderboekenweek

Het is weer kinderboekenweek.... op school proberen wij lezen te stimuleren en gelukkig zien we dat veel leerlingen boeken lenen uit onze bibliotheek. De derde en vierdejaars lezen veel voor hun lijst, maar er wordt ook veel gelezen ter ontspanning. Een aantal keer per jaar worden er nieuwe boeken aangeschaft. We letten daarbij op nieuwe uitgaven maar kijken ook wat de leerlingen graag lezen. Jong adult boeken, nieuwe romans of boeken met een boodschap...

Kortom, neem eens een kijkje in onze bieb! 

De eerste schoolweken

De eerste schoolweken zitter er al weer op. Zeker voor de brugklasleerlingen was het wennen, zoveel nieuwe dingen: Een nieuwe school, een nieuwe klas, steeds een ander vak, met een andere leraar en een ander lokaal... Inmiddels lopen ook zij steeds zelfverzekerder door de school en hebben de meesten het goed naar hun zin! Klikt u hier voor meer foto's...