Driestar College

Driestar College

U bent hier: Home / Gouda / Onderwijsaanbod / havo

De afdeling havo

Algemeen

Deze 5-jarige opleiding dient om de algemene vorming te verdiepen. Het geeft een veelzijdige ontwikkeling en bereidt voor op functies waaraan hoge eisen worden gesteld. Het Havo leidt niet op voor een beroep, maar dient als basis voor hogere beroepsopleidingen. 

TTO havo

Met ingang van het nieuwe cursusjaar starten wij met TTO havo. We gaan in principe uit van één klas TTO havo. Tweetalig onderwijs helpt leerlingen zich goed voor te bereiden op een steeds internationaler wordende samenleving. Talenkennis, kennis van Europa en ervaringen op internationaal niveau zijn hierbij belangrijk. TTO heeft dus twee belangrijke voordelen: het bevorderen van een goede taalvaardigheid en het meegeven van een Europees en internationaal bewustzijn. Voor goede havo-leerlingen kan TTO een extra uitdaging bieden.

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdelingsleider havo onderbouw, de heer J.J. Boogaard.

Mogelijkheden

In havo-3 kiezen de leerlingen hun definitieve profiel. Ze  kunnen dan voor de bovenbouw een keuze maken uit vier profielen:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij. Binnen dit profiel kan gekozen worden voor IBC (International Business College). Je maakt kennis (als ondernemer) met het bedrijfsleven en het HBO.
  • Cultuur en maatschappij


Ook maken ze in de derde klas een keuze voor een vak in de vrije ruimte.

Kunstklas havo-4 & 5

 

D.V. september 2017 start in havo 4 een nieuwe stream op het Driestar College, namelijk de kunstklas. De kunstklas is bedoeld voor creatieve doeners en denkers die graag praktisch bezig zijn en enthousiast zijn voor de kunstvakken. De kunstklas is er zeker niet alleen voor excellente leerlingen. Het belangrijkste is dat de leerling plezier heeft in de beide kunstvakken. Bovendien verbetert deelname voor deze leerlingen de aansluiting van havo en hbo-opleidingen die een hoge mate van creativiteit vragen. 

De informatieavond is op 20 februari 2018. Lees ook de verdere informatie.

Studiecentrum

In de havo & vwo onderbouw gaan leerlingen zelfstandig aan het werk in het studiecentrum. In een door de leerlingen zelf gemaakte film vertellen zij er meer over.

Wij zijn havo/vwo, havo/vwo zijn wij!

In verbondenheid met Gods Woord dagelijks om de leerlingen staan en hen onderwijs bieden. Ons onderwijs is meer dan alleen kennisoverdracht. Verbinding-verantwoordelijkheid-vorming-veiligheid zijn onze gemeenschappelijke waarden, onze 'praxis'. Driestar College voor het leven, mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met ouders en kerk. De sector havo/vwo als rijke voedingsbodem voor Gouden Momenten in de ontdekkingstocht van leerlingen op weg naar volwassenheid.

Locaties

De opleiding havo wordt aangeboden op:

De hoofdlocatie in Gouda vestiging Ronsseplein (onderbouw en bovenbouw). Hier is de onderbouw ondergebracht in gebouw Bèta, de bovenbouw in gebouw Zèta.

Contactpersonen

Voor inlichtingen over de afdeling havo kunt u contact opnemen met:

  • De heer W.L.W. Kater Msc/MA (havo onderbouw) e-mail: Ktr@driestarcollege.nl
  • De heerJ. Möhlmann (havo bovenbouw) e-mail: Mom@driestarcollege.nl