Driestar College

Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Eindexamenexpositie Opera

Twee examenleerlingen van het Driestar College voeren op 22 maart hun zelfgeschreven opera 'Can I trust you?' uit. Hierbij krijgen zij hulp van medeleerlingen. Het stuk, dat om 20.30 uur in Cultuurhuis de Garenspinnerij wordt vertoond, vertelt de beroemde mythe van Orpheus en Eurydice. Deze unieke productie van leerlingen wilt u niet missen!

 

Leerlingen van V2Kg eten in de Brasserie

Vorige week zijn de leerlingen van V2Kg te gast geweest in de brasserie van Gamma.

lees verder

Debatclub

In het weekend van 10 maart is de debatclub van de bovenbouw havo/vwo weer twee keer in actie geweest. Na drie gewonnen wedstrijden, is de debatclub gestrand in de halve finales bij Op Weg Naar Het Lagerhuis.

kijk mee en lees verder

 

PWS middag vwo 6

Dinsdagmiddag 13 maart waren de vwo-6 leerlingen aan de beurt om hun profielwerkstukken te presenteren aan docenten, medeleerlingen en familie. Ook bij de vwo-6-ers was er weer een grote diversiteit aan onderwerpen.

kijk mee

 

PWS middag Havo 5

Maandag 12 maart presenteerden de havo-5 leerlingen hun profielwerkstukken. Ouders, familie, collega's en andere leerlingen kwamen langs in Zèta. Er was veel te zien en te beleven.

kijk mee

Vakkanjers

Afgelopen vrijdag 9 maart was de regiofinale van Vakkanjer.
Helaas zijn onze leerlingen niet in de prijzen gevallen maar het was een geweldige middag.

kijk en lees verder 

 

NL doet!

De leerlingen van het Praktijkonderwijs steken hun handen uit de mouwen!

Kijk mee

IBC - werknemer van de toekomst

Gedurende één dag gingen leerlingen uit havo 4 IBC aan de slag met een vraagstuk rondom het thema ‘werknemer van de toekomst’. Hoe kunnen bedrijven in de haven aantrekkelijk zijn en blijven voor de toekomstige werknemers?

​lees verder

TTO excursie Leiden

Dinsdag 6 maart gingen de eerste klassen TTO op excursie naar Leiden. Ze volgden workshops in het Museum Volkenkunde en kregen een rondleiding langs prachtige objecten uit de oudheid in het Rijksmuseum van Oudheden."

Kijk mee

Module "Werken met mensen met een beperking"

In de vierde klas van vmbo-bk zijn we bezig met de module "werken met mensen met een beperking". Voorbereid met vragen voor de medewerkers genieten we met een groep leerlingen van een heerlijke lunch. 

Leerlingen bezoeken Tweede Kamer

In een echte (nagebouwde) plenaire zaal van de Tweede Kamer debatteren over een moeilijk onderwerp of hoe kom je tot een goede argumentatie om een onderwerp te onderbouwen? Tijdens het bezoek aan de Tweede Kamer kregen leerlingen via Prodemos de mogelijkheid dit mee te maken.

Lees verder

Leerlingen Jeroen en Bas Lindhout redden twee kinderen van de verdrinkingsdood

Op 28 februari jl. hebben de broers Jeroen (17), leerling van PrO 5 en leerling Bas Lindhout (15) uit v3b2 in Nieuwer ter Aa twee kinderen van 3 en 6 gered van de verdrinkingsdood. Op 1 maart jl. werd hier in diverse kranten en op social media melding van gemaakt. Lees het volledige artikel

Bovenbouwconcert havo & vwo

U bent hartelijk welkom op het jaarlijkse bovenbouwconcert op D.V. 23 maart a.s., verzorgd door leerlingen van de havo & vwo. Het concert biedt een veelzijdig programma met o.a. de finale van het Driestarconcours en een kort programma van het Messiahproject. 

Lees verder

Scratch Messiah Leiden

Vrijdagavond 16 februari jl. werkten onze leerlingen havo & vwo bovenbouw mee aan de Messiah Scratch in Leiden. Het was een schitterende avond!

De foto's

Profielwerkstukken vmbo-gt 4

Gisteravond, 20 februari was het zover: de presentatie van de profielwerkstukken voor de leerlingen van vmbo-gt 4.

Lees verder

 

Afscheid collega Dick Bac

Gisteren, 19 februari, namen we te midden van collega's, oud-collega's en relaties afscheid van collega Dick Bac, directeur bedrijfsvoering. Dick is ruim 33 jaar aan het Driestar College verbonden geweest.

 

Vertaalwedstrijd van de Europese Unie

In november jl. was de vertaalwedstrijd van de Europese Unie, de zogenaamde Juvenes Translatores. Onze school was daarvoor geselecteerd, en vijf leerlingen mochten meedoen. Alle vijf de leerlingen ontvingen een certificaat van deelname. Annemieke Hooglander ontving een eervolle vermelding voor haar vertaling.

Lees verder

Voorlichting 'verstandig omgaan met alcohol' havo & vwo bovenbouw

We hebben een indrukwekkende avond gehad over de gevolgen van het onverstandig omgaan met alcohol. Dr. N. van der Lely is als kinderarts werkzaam in het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft en is boegbeeld van de Stichting Jeugd en Alcohol.

Lees verder

Village de langue

Parlez français! Au magasin, à la terrasse, chez le docteur, à l'office de tourisme, au bureau de police. Vandaag oefenden de havo-3 en vwo-3 leerlingen hun Franse spreekvaardigheid in een Taaldorp. #villagedelangue #français #frans #taaldorp #spreekvaardigheid #havo3 #vwo3 #driestarcollegegouda #gebouwbeta

de foto's

Avondcolleges Reformatie & Onderwijs op het Driestar College in Gouda

Verrijking, ontmoeting, terug naar de bron - Het eerste college, op D.V. 3 oktober 2017 van 19.45 tot 21.30 uur, heeft als titel 'Lessen van de Reformatie voor het refo-onderwijs', door prof.dr. H.J. Selderhuis.

lees verder