Driestar College

Driestar College

Leerlingen bezoeken Corrosion in Moerkapelle

Op 20 en 21 juni jl. bezochten de klassen A3E en A3D het bedrijf Corrosion in Moerkapelle (www.corrosion.nl). Corrosion (foto 1) is een internationaal opererend bedrijf dat zich specialiseert in het voorkomen van roest en aanslag op zeeschepen, windmolens in zee etc.
Corrosion is een innoverend bedrijf en heeft een groeiende en goed uitgeruste R&D-afdeling (Research and Development) waar electrochemische processen worden onderzocht. Na een korte inleiding kregen de leerlingen een rondleiding door de R&D-afdeling. M.b.v. demonstratie experimenten werd het principe van anodische bescherming uitgelegd (zie foto 2A en 2B).
Felipe Morales (Head of Laboratory) vertelde met enthousiasme over het onderzoek en liet ook met trots het zeeaquarium (foto 3) zien. Mooi was het om te zien dat sommige leerlingen mooie en goeie vragen stelde (waarbij opgemerkt mag worden dat alles in het Engels ging). Na afloop werden we gastvrij ontvangen door Tuincentrum Van der Spek (www.spekvoordeel.nl), waar we verrast werden met koek, chips, drinken en een ijsje (foto 4). Al met al een leerzame en gezellige excursie op fietsafstand van de Driestar.