Driestar College

Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, die heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Boekenweek 2019

N.a.v. De Boekenweek 2019 is er een expositie in mediatheek Zèta.

Het thema dit jaar is: "De moeder de vrouw".

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen....

foto's

Kangoeroewedstrijd 2019

Donderdag 21 maart werd de Kangoeroewedstrijd gehouden. Een wedstrijd waarin wiskundige raadsels opgelost moeten worden. De leerlingen werken tijdens de wedstrijd aan oplossingsgericht denken.

foto's

Woord en Daad Sponsorloop

Klas H2D hield een sponsorloop t.b.v. onderwijs in Colombia via Woord en Daad.

foto's 

V-rede Jurgen Huisman

In zijn V-Rede houdt @Jjurgenh ons en zichzelf een spiegel voor. Is egoïsme niet de oorzaak van de ellende in deze wereld? Een revolutie van binnen, en niet alleen van buiten is nodig.

Bekijk de V-Rede

 

Messiah van Händel

Femke en Lewieke laten je zien dat je op Driestar College naast écht schooldingen ook veel leuks doet. Zo waren ze in februari jl. met meer dan 900 andere leerlingen bij de scratch muziekdagen in Leiden. Samen voerden ze Händels Messiah uit. En als je dan moet eten, dan doe je dat natuurlijk bij de McDonalds. Bekijk de vlog.  

Excursie TomatoWorld

De vwo-brugklassen bezochten in hun activiteitenweek TomatoWorld. Daar is heel wat over te vertellen.

De foto's

Hongarijeconcert in de Sint Janskerk

Donderdag 4 april  zal een bijzonder evenement plaatsvinden in de Sint Janskerk. In de 1e week van april heeft het Driestar College een uitwisselingsproject met een schoolkoor van het Pecs Reformatus Kollegium uit Pecs, Hongarije.

Hartelijk welkom om 20.00 uur

meer info

NL Doet

Op vrijdag 15 maart jl. hebben de leerlingen van het Praktijkonderwijs de handen uit de mouwen gestoken tijdens NL-doet! 

Bekijk de foto's

Profielwerkstukken GT 4

12 maart jl. presenteerden de vmbo-gt4 leerlingen hun profielwerkstukken aan hun ouders/verzorgers en  belangstellenden. We kijken terug op een geslaagde avond waar de rollen voor even waren omgedraaid.

de foto's

 

Driestar Debating Society

Vorige week was Driestar Debating Society bij ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Liza hield daar een ontroerende V-rede over de macht van de farmaceutische industrie en hoe dat haar leven heeft geraakt. Bekijk de V-rede via https://bit.ly/2UtBTut

Bezoek bakkersvakbeurs

Leerlingen van zorg & welzijn vmbo-bk Gouda bezochten dinsdag de bakkersvakbeurs! Een leerzaam en smakelijk uitje.

de foto's

NIeuwe sporthal

De nieuwe sporthal met twee gymzalen is inmiddels ook in gebruik genomen. Daar is het goed sporten!

Op weg naar het Lagerhuis

Op weg naar het Lagerhuis. De eerste ronde is gewonnen door @driestardebatingsociety. In de tweede ronde debatteren de leerlingen over het klimaatakkoord. .

Zeitzeuge

150 leerlingen zijn getuigen geweest van een live ontmoeting met een Joods-Duitse man, die zijn tragische familieverhaal op aansprekende en aangrijpende wijze heeft gedeeld.  

lees verder

Eindexamen expositie Garenspinnerij

Van D.V. 15 maart t/m 12 april zullen bijna 50 leerlingen van Havo 5 en Lyceum 6  hun werkstukken aan een groter publiek laten zien door middel van de eindexamenexpositie in Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. 

lees verder

Vertaalwedstrijd EU

Er zijn weer vier leerlingen uit de bovenbouw vwo die met vertaalwedstrijd van de Europese Unie hebben meegedaan. We bedanken de collega’s van de talen weer hartelijk voor hun enthousiasme en begeleiding!

Pim Torn (niet op foto), Gert Schouten, Gerdy Mbow, Marijne Janse waren de deelnemers. 

 

Aandeelhoudersvergadering Junior Company

Tijdens de aandeelhoudersvergadering presenteerden de diverse bedrijven van JongOndernemen zich. Iedere Junior Company hield een korte pitch over wie ze zijn en hun producten. 

Al 25 jaar lesmarathons voor ZOA

In 1993-1994 startte Driestar College met haar acties voor ZOA Uganda. En maakte daarmee de bouw van scholen en nog veel meer mogelijk.
In al die 25 jaar maakten meer dan 20.000 leerlingen de beruchte ZOA-nacht mee en brachten daarmee meer dan € 2.000.000 bij elkaar.
Vorige week stonden we op het kantoor van ZOA stil bij deze mijlpaal.

 

Messiahproject

Op vrijdag 15 februari was het zover. Na maanden oefenen zijn we met 200 leerlingen van het Driestar College naar de Pieterskerk in Leiden afgereisd voor het Messiahproject. We hebben daar samen met nog 700 andere jongeren onder leiding van een orkest en met medewerking van professionele solisten een dag lang het concert voorbereid. In de avond vond het concert plaats: in de uitverkochte Pieterskerk hebben we Händels Messiah uitgevoerd. Het was daarbij bijzonder dat Nienke van Winkelen uit vwo6 van de dirigent een paar solo's mocht zingen en dat vijf van onze leerlingen meespeelden in het orkest.

Het concert vormde de bekroning van een lange voorbereidingstijd waarin we twintig koordelen uit de Messiah hebben ingestudeerd. Voor sommige leerlingen vormde dit project de allereerste kennismaking met klassieke koormuziek; voor anderen was het inmiddels de derde of vierde keer dat ze meededen. Het staat buiten kijf dat het Messiahproject voor leerlingen een prachtige en laagdrempelige manier is om kennis te maken met een hoogwaardig klassiek koorstuk met prachtige teksten. 

Via deze link luister je een stukje terug: https://bit.ly/2IJ4ivx

Activiteitenweek havo & vwo onderbouw

Deze week hebben de klassen 1 t/m 3 havo & vwo activiteitenweek. Het gewone lesprogramma vervalt en er staan voor de leerlingen in deze week allerlei activiteiten op het programma. De onderwerpen reanimatie, poëzie, weerbaarheid komen aan de orde. Tijdens de Bijbelstudie denken we na over ons geestelijk huis, wat is ons Fundament?

 

Informate over gymnasium, vwo+, tto

Ga jij de uitdaging aan? En zien we jou volgend jaar in de brugklas gymnasium, vwo+ of tto? Stephanie, Marije en Julia vertellen je er meer over. Bekijk het filmpje: https://bit.ly/2TLg7lI
 
 

Presentatie profielwerkstukken vwo-6

De leerlingen van vwo 6 lieten woensdagmiddag 13 februari op de presentatiemarkt zien wat ze in de afgelopen periode voor hun profielwerkstuk hebben gedaan. Het was een leerzame en ook heel gezellige middag. Op creatieve manier lieten de vwo6-ers zien en horen wat ze hebben onderzocht.

Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking: beste profielwerkstukken en beste presentaties.

bekijk de foto's

 

Kleurige sokken!

Driestarleerlingen starten In2Socks en verkopen kleurige sokken. Lees het artikel dat onlangs bij Puntuit verscheen. http://http://bit.ly/2UWo0ow

Ter gelegenheid van het 75-jarig Driestarjubileum is er zelfs een Driestarsok te koop.

Foto: redactie Puntuit

Studiedag seksualiteit vmbo-gt3

Donderdag 14 februari verzorgde het LCJ een studiedag over seksualiteit voor leerlingen uit vmbo-gt3. Een onderwerp dat iedere jongere aanspreekt! Heel fijn om te merken dat er goede aandacht was van alle jongeren. We hebben het gehoord: seksualiteit is geweldig! En: gevaarlijk. We bidden of de Heere God er zijn zegen over geeft.

kijk mee

 

Presentatie profielwerkstuk voor de havo examenleerlingen

Een hoogtepunt in gebouw Zèta. Dinsdagmiddag jl. gaven de leerlingen mondelinge presentaties voor hun PWS-begeleiders en havo-4. En ’s avonds deden ze het nog een keer voor hun ouders en verzorgers.

de foto's

Zit je in groep 8 en wil je weten hoe het er op het Driestar College aan toe gaat?

Boaz, Daan, Emmely, Jean, Laurens, Roy en Veerle vinden het leuk om je onze school te laten zien. Bekijk het in de video: http://bit.ly/2I6ORwQ
Zien we jou ook in het nieuwe cursusjaar?

Debat over Gouda 2030

Vandaag liet Driestar Debating Society opnieuw van zich horen. De leerlingen gingen in debat over de toekomst van Gouda in 2030.

Ckv-dag vmbo-gt3

Vandaag waren de leerlingen vmbo-gt3 Gouda op bezoek in het Zilvermuseum in Schoonhoven.
Foto: Zilvermuseum Schoonhoven

Anne en Mikal

Kennen jullie Anne en Mikal nog? In deze tweede vlog laten ze zien hoe snel het met je spreekvaardigheid Frans kan gaan. Bekijk hier het resultaat van een half jaar Franse lessen volgen! 
http://www.youtube.com/watch?v=oE1ugQrMfSA&t=2s
Chapeau :-)

Hoera! Voor het tweede jaar DELF diploma's voor Driestarleerlingen

Afgelopen donderdag ontvingen 31 leerlingen op feestelijke wijze hun DELF diploma voor het vak Frans (Diplôme d'études en langue française).
Alle laureaten van harte gefeliciteerd!!

Tuinonderhoud door PrO

Het tuinonderhoud aan het Ronsseplein doen tegenwoordig onze eigen PrO-leerlingen. Goed bezig jongens!

Cultuurmarkt V1L

Vorige week organiseerden de leerlingen van V1L samen met hun docent, A.J. van Schothorst, een cultuurmarkt.

Nationaal Archief Den Haag

17 januari jl. waren we als school uitgenodigd voor het bijwonen van de opening van een nieuwe tentoonstelling 'Wie ben ik en wie was jij?' in het Nationaal Archief in Den Haag. De openingshandeling werd verricht door niet minder dan de twee ministers van onderwijs, mevrouw Van Engelshoven en de heer Slob. Een viertal leerlingen uit klas V1Blw mocht na de opening met de beide ministers mee de tentoonstelling in. Aansluitend hebben alle leerlingen de interactieve tentoonstelling bezocht.

Gezellig in aula Bèta

Wat doe je op een regenachtige dag in de pauze? Allemaal binnenblijven. Daar is het warm en droog. Dat levert een gezellige drukte op! :-)

20 minuten online...

Leerlingen uit vwo-6 Gouda gaan deze week de uitdaging aan om per dag twintig minuten online te zijn op de smartphone.

 

#smartphonegebruik #uitdaging #YonaApp #confronterend #ennusneloffline

#driestarcollegegouda #driestarcollege #gouda #vwo6 #gebouwzeta

Beroepenmarkt leerlingen vmbo-bk3, 4 en vmbo-gt3, 4

Vorige week was de beroepenmarkt voor de leerlingen vmbo-bk3, 4 en vmbo-gt3, 4. Leerlingen en hun ouders konden zich voor laten lichten over de vervolgopleidingen na het vmbo. Heb je nog vragen, loop dan even langs bij je decaan.

 

Met dank aan Hoornbeeck College, MBO Rijnland, Nimeto, SVO Vakopleiding food, ROC Midden Nederland, Leliezorggroep, Wellantcollege, Houtmeubileringscollege, Scheepvaart- en transportcollege en anderen.

Driestar College op Instagram

Volg je ons al op Instagram? http://instagram.com/driestar_college … We geven een inkijkje in het dagelijkse schoolleven op onze drie locaties: Gouda, Leiden en Lekkerkerk. 

Kerst in gebouw Gamma

Kerst in gebouw Gamma, sector vmbo-bk & PrO. In klassenverband stilstaan bij het Kerstevangelie. En het jaar 2018 met elkaar afsluiten.
 

Tekenen vmbo-gt4

De leerlingen uit vmbo-gt4 waren dinsdag 18 december jl. extra lang op school om hard te werken aan hun opdrachten. Zelfs zolang dat ze een patatje aangeboden kregen als avondmaaltijd. Met een muziekje op de achtergrond en de bezielende leiding van mevrouw Spek werd dat uiteraard een groot succes. En dat is al helemaal aan de resultaten te zien! Goed bezig, beste jongens en meiden. Bedankt, mevrouw Spek! Geniet van de kerstvakantie!

De foto's

Afscheid van mw. E. van der Wilt-Schouten

Na een dienstverband van ruim 22 jaar bereikt mevrouw E. van der Wilt-Schouten per D.V. 1 januari a.s. de pensioengerechtigde leeftijd. Op 11 december jl. hebben wij in een informele bijeenkomst afscheid van haar genomen.

De foto's 

Sponsorloop vmbo 2 gt

Het schitterende bedrag van € 9002,32 werd overhandigd aan dhr. Corjan Rink van Woord & Daad.

 bekijk hier de foto's 

Voorlichtingsavond voor toekomstige brugklasleerlingen vmbo & PrO

Dinsdagavond 4 december waren de ouders of verzorgers van toekomstige brugklasleerlingen vmbo & PrO te gast. Fijn dat er zovelen naar het Driestar College zijn gekomen.
Maandag was de avond over havo & vwo.  Heeft u één van de avonden gemist of wilt u de informatie nog eens nalezen. Kijk dan op onze website voor de diverse presentaties.https://www.driestarcollege.nl/

Driestar Debating Society

Ons debatteam Driestar Debating Society behaalde weer een overwinning! Het debatteam werd derde tijdens een voorronde van het NK debatteren voor scholieren. Aan deze voorronde deden 40 scholen mee. De debatclub mag nu door naar de finale op 26 januari in Utrecht.

Havo & vwo brugklas op pad voor project 'Kunst'

De brugklas havo en vwo ging voor het project 'Kunst' op pad, de natuur in. Kijk eens wat een prachtige kunstwerken dat in H1At opleverde!

de foto's

Bienvenue sur notre vlog

Anne et Mikal: 'Bienvenue sur notre vlog'

Al in het eerste hoofdstuk van de lesmethode Frans moeten de leerlingen zelf een vlog maken. Ze vertellen hun naam en woonplaats en vertellen iets over hun school. Natuurlijk stellen ze ook een vraag aan de kijker.

Bekijk de vlog

 

 

 

 

Spannend finaledebat ReDe2018

De debatwedstrijd ReDe2018 eindigde met een spannend finaledebat tussen Wartburg College en Driestar College Gouda. Met als prijswinnaar het team van Driestar College. Gefeliciteerd. Complimenten! De prijs werd uitgereikt door sponsor Wille Donker Advocaten.
Bij de individuele prijs waren er twee winnaars: Rachel de Jong van Driestar College en een leerling van het Van Lodenstein College.

Vermeldenswaard is verder nog dat het Driestarteam niet alleen de winnaar was, maar dit jaar ook de organisatie van ReDe deed.

de foto's 

De reformatorische debatwedstrijd, ReDe

ReDe 2018 is van start. Na de opening door ds. W.A. Zondag gingen de leerlingen het debat met elkaar aan in drie rondes. Om 16.00 uur is het finaledebat. Met dank aan sponsor Wille Donker Advocaten.

De foto's

Opbrengst lessenmarathon Gouda, Leiden en Lekkerkerk voor ZOA

Opbrengst lessenmarathon Gouda, Leiden, Lekkerkerk voor ZOA De lessenmarathon bracht het ongelooflijke resultaat van € 110.519,19 op. ZOA doet er alles aan om het eindbedrag goed te besteden in Nwoya en Amudat in Uganda. Alle leerlingen, collega's, sponsoren bedankt voor jullie inzet! Maar bovenal dank aan Hem Die ons samen de mogelijkheden en middelen gaf.