Driestar College

Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Voor het leven

Gisteren was er de intens verdrietige mededeling van het overlijden van onze leerling Rhodé Zondag uit A2C. Voor sommigen is het schrijnend om zo’n mededeling te lezen tegen de achtergrond van de Driestarslogan ‘voor het leven’. Je kunt je afvragen of we in dergelijke gevallen de slogan niet gewoon weg moeten halen. 

Lees meer

Overlijden Rhodé Zondag

07 december 2003 – 16 april 2018

Op 16 april 2018 bereikte ons het ontstellende bericht dat onze leerling Rhodé Zondag (klas A2C) uit Woerden op weg van school naar huis plotseling om het leven gekomen is 

Bezoek St Janskerk vmbo bk 2

Woensdag 11 april zijn 100 leerlingen van vmbo bk 2 op bezoek geweest in de Sint-Janskerk om de Goudse glazen te ontdekken.
Met elkaar ontdekten we hoe achter elk gebrandschilderd glas een verhaal schuil gaat. 
De leerlingen gaan nu met elkaar aan de slag om zelf een verhaal te schilderen op glas, met hulp van een artistieke gastdocent. 

 

Vorige week zijn de vmbo basisleerlingen gestart met de praktijkexamens

Op 5 april werd het theoretische gedeelte getest. Op 6 april is gestart met het praktijkgedeelte. Deze week starten ook de kaderleerlingen met de praktijkexamens. Een spannende tijd voor de leerlingen!

Bekijk de foto's

Eindexamenopdracht leerlingen beeldende vorming

De eindexamenklassen havo en vwo met het vak beeldende vorming in hun pakket maakten een eindexamenopdracht. De resultaten daarvan zijn tot 19 april a.s. te bewonderen in de Garenspinnerij in Gouda. RTV Gouwestad maakte een reportage er van. Bekijk deze via de link:https://www.youtube.com/

Cultuurmarkt vmbo-gt1

Afgelopen week hebben de leerlingen van V1H en V1L een Cultuurmarkt gehouden in de klas. Ze hadden een poster gemaakt met daarop de kenmerken van een cultuur die ze onderzocht hebben, er waren allerlei voorwerpen meegenomen en we hebben genoten van veel heerlijke hapjes!

Bekijk de foto's

Profielwerkstuk Lisanne Mudde en nobelprijswinnaars

Weet u welke twee Nederlanders ooit de Nobelprijs voor de vrede wonnen? Een leuke vraag voor een geschiedenisquiz. Er zullen genoeg Nederlanders zijn die het antwoord op deze vraag schuldig moeten blijven. Het zijn 

lees verder

Leerlingen fleuren mediatheek op in gebouw Alfa

Leerlingen van collega Spek-van der Vaart hebben enkele mooie schilderijen gemaakt om de witte muur in mediatheek Alfa op te fleuren. Het is een prachtig resultaat geworden!

Gummersbach

In de week van 19 maart jl. ontvingen de leerlingen havo-4, medeleerlingen uit Gummersbach (Duitsland). Het werd een gezellige en boeiende uitwisselingsweek.

bekijk de foto's

Muziekavond havo & vwo bovenbouw

Op vrijdagavond 23 maart jl. was de muziekavond in de St. Jan in Gouda. De leerlingen en collega's zetten een indrukwekkend programma neer.

bekijk de fotocollages

Eindexamenexpositie havo-5 en vwo-6

Afgelopen donderdag 22 maart was de officiële opening in Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Deze avond voerden Annemieke Hooglander en Nanette Mans de opera op: 'Can I trust you?', het verhaal van Orpheus en Eurydice.

lees verder

Erik Terlouw wint de eerste prijs van de Houtwedstrijd 2018

Erik Terlouw, leerling uit v4b1k maakt de bekroonde Canadese stoel dit jaar als mooiste. De tweede prijs is voor een leerling van de Gomarus uit Gorinchem en de derde prijs gaat naar Maarten Vos, ook uit v4b1k. Hartelijk gefeliciteerd!

lees verder 

Overlijden Harmen Schouten

15 september 2002 –  23 maart 2018

 

Vanmorgen vernamen we het verdrietige bericht dat Harmen Schouten, leerling van de basisklas Economie & Ondernemen (Gouda), na een langdurige ziekte is overleden.

Lees meer

 

Avondcolleges Reformatie & Onderwijs op het Driestar College in Gouda

Verrijking, ontmoeting, terug naar de bron - Het eerste college, op D.V. 3 oktober 2017 van 19.45 tot 21.30 uur, heeft als titel 'Lessen van de Reformatie voor het refo-onderwijs', door prof.dr. H.J. Selderhuis.

lees verder