Driestar College

Bloemschikken met P-O*

Dinsdag 4 november: Een herfstachtige morgen wordt opgefleurd door talloze boeketten, die in de handen van leerlingen een mooie bestemming krijgen in de huiskamers van ouders, oma's en buurmannen. Groepjes van 8 leerlingen rijden om beurten naar Krimpen aan de Lek. Verkoopster Debby ontvangt ze in de sfeervolle bloemisterij van der Graaf. 

Na een korte uitleg over parallelle- en korenschoof boeketten gaan de jongens en meiden vol enthousiasme aan de slag. Ze ervaren hoe b(l)oeiend het werken in de sector groen is. P-O lessen zijn liefst praktisch!

* P-O is het vak Praktische sector Orientatie, dit vak krijgen de leerlingen van BK klas 1 en 2. Ze hebben dit vak 4 uur per week. Tijdens deze lessen doen ze allerlei praktische opdrachten die met de verschillende sectoren te maken hebben. Zo worden de leerlingen goed voorbereid op hun uiteindelijke keuze voor 1 sector. In klas 1 beginnen ze met alle sectoren, een aantal keer laten ze een sector vallen tot ze halverwege klas 2 alle lessen volgen in hun gekozen Sector voor klas 3.