Driestar College

ZOA-reis Rozelinde Hoogendijk naar Uganda

Rozelinde had het meeste geld opgehaald met de ZOA-actie en mocht daarom mee naar Uganda. Hieronder leest u hoe het was en ziet u een paar foto's.

Inmiddels heb ik de reis gemaakt. En dat was een hele belevenis! We hebben heel veel meegemaakt, gezien, geproefd, geroken, niet vergelijkbaar met Nederland!

Bij Afrika denk je misschien al snel aan droogte en veel armoede. Wat wij in Uganda hebben gezien is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Het was regenseizoen, dus het land was (bijna) overal erg vruchtbaar. In het vluchtelingenkamp was het wel heel erg droog. De oogsten waren mislukt en er was weinig water. Dat was wel moeilijk om te zien. In het kamp was er echte armoede: kinderen in versleten kleren, niets om mee te spelen, geen geld om naar school te gaan. Niet zo erg zou je misschien zeggen, wie wil er nu naar school? Ik heb in Uganda gezien dat het heel belangrijk is om naar school te gaan. Steeds werd er gezegd: “Education is the future!” (Onderwijs is de toekomst!) Gelukkig was er voor de kinderen wel de mogelijkheid om naar school te gaan, d.m.v. projecten van de ZOA en door het geld wat we met de ZOA dagen hebben opgehaald (of wat je misschien nog gaat doen). Wij zijn misschien niet gauw tevreden met kleine dingen of een klein bedrag, maar in (bijv.) Uganda is dat het mooiste wat je ze kunt geven.

We hebben hele lieve en dankbare mensen ontmoet op onze reis. Lokale mensen van de ZOA gaven ons een cadeau, als dank voor het geld wat we ieder jaar inzamelen, kinderen op scholen zongen en dansten, speciaal voor ons uit dankbaarheid. Dat we niet alleen ‘aapjes kwamen kijken’, maar ons ook echt voor hen hadden ingezet! Dus bij deze: heel hartelijk dank vanuit Uganda, voor het geld wat je hebt opgehaald of de komende jaren nog gaat ophalen!

Ik wilde ontdekken of werken in de zending iets voor mij was. Ik wil sowieso nog een keer terug naar Uganda, ik wil daar, of in een vergelijkbaar land, gaan werken. Vertellen over God is heel belangrijk, maar de mensen daar hebben praktische hulp ook hard nodig! En dat wil ik ze graag bieden! Voor mij is het een hele mooie en leerzame reis geweest.