Driestar College

U bent hier: Home / Gouda / Onderwijsaanbod / havo

De afdeling havo

Algemeen

Deze 5-jarige opleiding dient om de algemene vorming te verdiepen. Het geeft een veelzijdige ontwikkeling en bereidt voor op functies waaraan hoge eisen worden gesteld. Het Havo leidt niet op voor een beroep, maar dient als basis voor hogere beroepsopleidingen. 

Mogelijkheden

In havo-3 kiezen de leerlingen hun definitieve profiel. Ze  kunnen dan voor de bovenbouw een keuze maken uit vier profielen:
 

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij. Binnen dit profiel kan gekozen worden voor IBC (International Business College). Je maakt kennis (als ondernemer) met het bedrijfsleven en het HBO.
  • Cultuur en maatschappij


Ook maken ze in de derde klas een keuze voor een vak in de vrije ruimte.
 

Studiecentrum

In de havo & vwo onderbouw gaan leerlingen zelfstandig aan het werk in het studiecentrum. In een door de leerlingen zelf gemaakte film vertellen zij er meer over.

Wij zijn havo/vwo, havo/vwo zijn wij!

In verbondenheid met Gods Woord dagelijks om de leerlingen staan en hen onderwijs bieden. Ons onderwijs is meer dan alleen kennisoverdracht. Verbinding-verantwoordelijkheid-vorming-veiligheid zijn onze gemeenschappelijke waarden, onze 'praxis'. Driestar College voor het leven, mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met ouders en kerk. De sector havo/vwo als rijke voedingsbodem voor Gouden Momenten in de ontdekkingstocht van leerlingen op weg naar volwassenheid.

Locaties

De opleiding havo wordt aangeboden op:

De hoofdlocatie in Gouda vestiging Ronsseplein (onderbouw en bovenbouw). Hier is de onderbouw ondergebracht in gebouw Bèta, de bovenbouw in gebouw Zèta.

Contactpersonen

Voor inlichtingen over de afdeling havo kunt u contact opnemen met:

  • De heer J. Möhlmann (havo onderbouw) e-mail: Mom@driestarcollege.nl
  • De heer J. Vermeulen (havo bovenbouw) e-mail: Vem@driestarcollege.nl