Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Toetsweek - de laatste loodjes

Vandaag en morgen maken de leerlingen de laatste toetsen. Volgende week zijn de rapportvergaderingen. En daarna heerlijk zes weken zomervakantie. 

De foto's 

Afscheid mevrouw A.A. van der Valk-van der Kley

Na 49 jaar trouwe dienst als medewerker schoolschoonmaak namen we gisteren in gebouw Bèta afscheid van Adrie van der Valk. 

De foto's

 

Prijs ZOA verzilverd!

De winnaars van de ZOA-actie zijn de lucht in gegaan.

Lees verder

Warmte op eerste dag CP week

Heerlijk koele flesjes water voor zwoegende leerlingen uit havo vwo onderbouw op 1e dag CP week

kijk mee

Sportdag voor leerlingen van havo & vwo 2 en 3

Vandaag, dinsdag 20 juni was er sportdag in het Groenhovenpark voor de leerlingen van havo & vwo 2 en 3.

De foto's

Kennismaking nieuwe bruggers

Op 13 juni 's middags kwamen de nieuwe brugklasleerlingen kennismaken met hun klasgenoten en de mentor.

De foto's

Reünie Epsilon

Aan het einde van dit jaar wordt er afscheid genomen van gebouw Epsilon. De Epsilonieten verhuizen naar gebouw Gamma. Reden voor een reünie op zaterdag 17 juni a.s.

Lees verder

Londenreis vmbo-bk 4 Gamma

Afgelopen donderdag 1 juni kwamen de vierde klas leerlingen van vmbo-bk Gamma veilig terug van hun examenreis. In gebouw Gamma wachtte hen nog een Engels ontbijt.

Lees verder

Hans Wouter Blok is geselecteerd voor deelname aan het NK Office!

Op vrijdag 2 juni a.s. organiseert Slim.nl het Nederlands kampioenschap Microsoft Office. Hans Wouter Blok vertegenwoordigt het Driestar College. Alle lof ook voor Office docent Jan Baan.

Lees verder

1e paal nieuwbouw gebouw Gamma

Om 10.00 uur op maandag 29 mei 2017 sloeg mevrouw D.A. Bergman, wethouder van onderwijs, samen met de leerlingen Joëlle Versluis (brugklas vmbo-kader) en Dik de Vreugd (tweede klas Praktijkonderwijs) de eerste paal voor de uitbreiding van gebouw Gamma.

Lees verder

Rondje Elfhoevenplas

Rondje Elfhoevenplas met ruim 100 leerlingen van klas vmbo-bk klas 2. Het was flink zweten op 17 mei jl. met 25+ graden, maar daarna konden de leerlingen lekker afkoelen door een duik te nemen in de Elfhoevenplas!

Verkoop kerstpakketten door leerlingen van vmbo-bk2 levert € 350,00 op voor Inloophuis Domino Gouda

Afgelopen maandag, 15 mei, werd een cheque aangeboden aan het bestuur van het Inloophuis van maar liefst € 350,00. Bovendien werd de warme maaltijd voor de bezoekers van Domino ook aangeboden door de Driestar. De bezoekers waren bijzonder verrast en hebben heerlijk gegeten.

Lees verder

Videoverslag van de expo

Inmiddels is de expositie in de Garenspinnerij weer afgebroken en staan de werkstukken weer op school. We kijken terug op een zeer geslaagde expositie en opening.

Videoverslag

 

 

Examen kunst vwo

Het examen Kunst is geen kunst voor de vwo-leerlingen van het Driestar College in Gouda. Tenminste, dat zeggen ze zelf in de video van Puntuit.nl.

 

Anna van Wensveen, examenvlogger van het Driestar College!

 We zijn benieuwd naar de belevenissen van Anna, onze examenvlogger! Tijdens de examenperiode worden we op de hoogte gehouden van de belevenissen van een examenkandidaat. Puntuit volgt Anna in deze spannende examenperiode.

Volg Anna

 

Uitnodiging Herdenkingsdienst 100 jaar vrijheid van onderwijs

Op D.V. 10 juni a.s. organiseert de Protestantse Kerk Nederland in samenwerking met Refo 500 een bijeenkomst in Zuid-Holland met als thema 'Dwars durven zijn' in en rond de St. Janskerk in Gouda. Van harte welkom!

De uitnodiging

Tweede van Nederland in de junior speaking contest!

Op 11 april jl. is Jonathan Adams, leerling uit A3A-tto, tweede van Nederland geworden in de junior speaking contest. Van harte gefeliciteerd!

Olympic Moves veldvoetbal

Op 20 april jl. zijn leerlingen in Naaldwijk geweest om mee te doen met Olympic moves. Ze speelden veldvoetbal bij VV Westlandia. Op de foto staat het brugklasteam, derdeklasteam en het schoolteam (4e klas). Helaas werd de finale niet gehaald, maar het was een leuke dag!

Afscheidsavond vwo 6

Op 18 april jl. hebben de leerlingen van vwo-6 op een informele manier afscheid genomen.

Foto impressie

Driestar, bedankt!

Dinsdag 18 april jl. was de afscheidsavond vwo-6. De leerlingen boden de school als dank voor de afgelopen zes jaar een spandoek aan.
Driestar, bedankt! 

 

Ver- en nieuwbouw Gouda

Lees de nieuwsberichten