Driestar College

Welkom op locatie Gouda!

De locatie telt vijf gebouwen, waarvan er vier heel dicht bij elkaar liggen.
Wij bieden een breed onderwijsaanbod van praktijkonderwijs tot gymnasium+.
Ieder gebouw heeft zijn eigen onderwijssoort.
Daarom voelt iedere leerling zich echt thuis.
Dat willen wij nu juist!

Dit houdt ons bezig

Chris voor kinderen en jongeren

Heb je een vraag of wil je ergens over doorpraten dan kun je met Chris chatten. Dat is helemaal anoniem. Jaarlijks ‘ontmoeten’ we vele duizenden kinderen en tieners, dus je bent echt niet de enige! Chris wil graag naar je luisteren. Je kunt chatten als je gepest wordt of als je ouders gaan scheiden, maar natuurlijk ook als je ruzie met een vriend hebt of een vraag over geloven hebt. Chris is er voor jou, wat er ook is!

 

 

Chat anoniem

Schoolkamp PrO

Tijdens het schoolkamp van onze PrO leerlingen hadden ze een heerlijke sportieve poldersport.

Kijk mee

 

Driestar, bedankt!

Dinsdag 18 april jl. was de afscheidsavond vwo-6. De leerlingen boden de school als dank voor de afgelopen zes jaar een spandoek aan.
Driestar, bedankt! 

 

Paasbrunch georganiseerd door leerlingen van havo & vwo 2 en 3

Op dinsdag 18 april jl. hebben leerlingen van de leerlingenraad van havo & vwo 2 en 3 een paasbrunch georganiseerd voor bewoners uit de flats tegenover onze school.

Lees verder

Vmbo-bk 2e klassen bezochten De Hoop

Vandaag zijn 5 klassen van BK2 naar hulpverleningsinstelling 'De hoop' geweest. Hier hebben ze gesproken met ervaringsdeskundigen en met elkaar nagedacht over hulp bij verslavingsproblemen. 

Het was een leerzame en fijne dag met elkaar! 

Testdag gymnasium+, gymnasium-tto en havo-tto

Opperste concentratie bij de aanstaande brugklasleerlingen. Vandaag kwamen de bruggers in spé naar Driestar College voor het maken van een test om toegelaten te worden tot gymnasium+, gymnasium-tto en havo-tto.

De foto's

Driestarleerlingen poseren met hun kunstwerken

Driestarleerlingen poseren met hun kunstwerken in Gouda. Donderdagavond 6 april werd de expositie officieel geopend door onze oud-collega en beeldend kunstenaar Jan-Pieter Foppen. De expositie is nog te bezichtigen t/m 5 mei 2017 in Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda aan de Turfsingel 34. Iedereen van harte welkom.

http://www.puntuit.nl/nieuws/binnenland/kunstenaars-in-de-dop-van-driestar-exposeren

Driestar College eerste bij korfbal kwalificaties van Olympic Moves!

Vandaag, 11 april is het Driestar College eerste geworden bij de korfbal kwalificaties van Olympic Moves. Nu mogen ze op 9 juni strijden voor de titel beste school van Nederland (onderdeel Korfbal). 
Wat een toppers!! 

Jaarlijkse pennenactie voor Stichting Chris door vmbo-bk2 leerlingen

Pennen inzamelen voor Stichting Chris. Tussenstand ruim 15.000. Op dinsdag 11 april is de laatste inleverdag. Woensdag 12 april gaan we met vijf klassen naar De Hoop in Dordrecht. Als het zo doorgaat moeten we een extra aanhanger bestellen om alle pennen mee te nemen!  Leerlingen van vmbo-bk 2 : super goed bezig!!

Themadag vmbo-bk3

Vandaag, 5 april, de laatste dag voor de snuffelstage, stonden we met de 3e klassen op een interactieve manier stil bij een aantal thema's rondom burgerschap. 

bekijk de foto's

Uitwisseling Giessen vwo 4

Van 27 t/m 31 maart jl. vond de uitwisseling plaats van de vwo-4 leerlingen met leerlingen van de August-Hermann-Francke-Schule in Giessen, Duitsland.

bekijk de foto's 

Ver- en nieuwbouw Gouda

Lees de nieuwsberichten

Walter de Jong is derde geworden voor de Jan Pen prijs!

Walter de Jong heeft de derde prijs weten de behalen van de Jan Pen prijs. Gefeliciteerd! Walter heeft zich in zijn profielwerkstuk verdiept in de vraag 'Is de levenslange gevangenisstraf in zijn huidige vorm een juridisch goede straf?'

Presentatie